X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Himalaya Zoutsteen Himalaya Zoutsteen Himalaya Zoutsteen
Himalaya Zoutsteen Himalaya Zoutsteen Himalaya Zoutsteen
Himalaya zoutsteen met houder 30x20x3,2cm
Deze barbecueXXL Himalaya zoutsteen is ideaal voor het gebruik op uw kamado. De zoutsteen bestaat voor 100% uit zoutkristallen.

Standaard levertijd

1 tot 3 werkdagen

€ 59,95
€ 49,95
Prijs per stuk
Het aantal Spaarpunten dat je voor dit product ontvangt is 49
Aantal: 
Bestellen
 

BarbecueXXL Himalaya zoutsteen met houder

Op zoek naar een nieuwe manier om gerechten te bereiden en te serveren? Probeer dan zeker eens deze Himalaya Zoutsteen Grill. De steen gemaakt van Himalayazout leg je op je kamado of bbq om je favoriete gerechten op klaar te maken. Gebruik hem op je barbecue of plaats hem direct op tafel.

Sappen uit je gerecht zullen een klein toplaagje van het Himalaya zout opnemen en zo een subtiele zoutsmaak geven aan je gerecht. Hoe langer een gerecht op de hete steen ligt des te meer smaak deze krijgt.

Himalaya zout is het zuiverste minerale zout beschikbaar op aarde, 100% natuurlijk en ongeraffineerd. Het bevat een natuurlijke bron van meer dan 84 mineralen en is gezond voor het lichaam, onder andere aanbevolen voor mensen die een zoutarm dieet volgen.

Je warmt de steen op (kan tot 600 graden) en vervolgens kun je er direct je gerechten op klaarmaken. Je kan hem ook verplaatsen naar de tafel om hem te gebruiken als steengrill. Hij blijft dan ongeveer 1-2 uur lang warm.

In plaats van verwarmen kun je de steen ook in de koeling zetten om hem vervolgens te gebruiken als serveerplaat voor bijvoorbeeld sushi, koude vis of vleesgerechten. De steen blijft tot zeker 2 uur koud.

Met de houder kun je de (hete) zoutsteen gemakkelijk verplaatsen vanaf de hittebron. Je kunt de houder in elke warmtebron gebruiken, maar pas wel op, hij wordt net als de steen erg heet dus gebruik altijd ovenwanten om hem aan te pakken en kijk goed naar de plaats waar je hem neerzet. 

Wil je de steen met houder op je tafel plaatsen, zorg er dan altijd voor dat er een onderzetter onder ligt om beschadigingen aan je tafel te voorkomen.

Tip: Gebruik geen olie op de steen tijdens de bereiding van je vlees of vis. Op deze manier kan het vlees of vis de fijne zoute smaak goed in laten trekken.

Gebruiksadvies

Verwarm voor gebruik de steen geleidelijk op tot ongeveer 170°C.  Dit doe je om het vocht uit het zout te halen wat barsten van de steen voorkomt.

Gebruik de zoutsteen bijvoorbeeld op de BBQ thuis of op de camping, kookplaat, gasfornuis of laat hem in de oven liggen en gebruik hem daar voor bereidingen tot zelfs 600°C. 

Barbecue

Bij gebruik op een BBQ begin dan op de hoogste zone (verste van het vuur). Na een kwartier verplaatst je de zoutsteen een niveau lager en 15 minuten daarna mag de zoutsteen het dichtste bij het vuur worden gelegd. De zoutsteen is heet genoeg wanneer je een druppel water op de zoutsteen laat vallen en deze als het ware sissend gaat ‘dansen’ op de zoutsteen.

Serveertip

De Himalaya zoutsteen kan ook gebruikt worden als koude ondergrond voor het presenteren van sushi, salades, groenten, kaas, fruit, ijs en desserts. Plaats hiervoor de zoutsteen 2 uur in de koelkast (of geheel droog in de diepvries).

Bewaar- en reinigingsadvies

Laat de zoutsteen na gebruik afkoelen en spoel deze vluchtig af met water. Indien nodig de steen afkrabben met een scherp mes en vervolgens met een schone bevochtigde doek schoonvegen. Laat na het reinigen de steen nog geruime tijd drogen voor deze opnieuw te gebruiken. Vanwege de natuurlijke eigenschappen van zout is het niet nodig te reinigen met zeep.

Bewaar de zoutsteen op een droge plaats maar let op: de zoutsteen is breekbaar!

Inhoud

1 Himalaya zoutsteen van 5 kg.

Afmetingen

Zoutsteen: 20 x 30 x 3,2 cm.

Houder: 20,5 x 34 cm.