check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Tips voor het kopen van een kamado

Het kopen van een kamado bbq is een serieuze investering, die je beter maar direct goed kunt doen. Lees onze tips en koop de kamado die bij jou past! 


1. Denk na over de grootte van de groep waarvoor je gaat grillen. 

Grill je met grote groepen? Kies dan voor een groter model! Niet vervelender dan met een hongerige maag toe te kijken hoe iedereen zijn stukje vlees eet en zelf moeten wachten. 

  • 1 -2 personen: kies voor een compact model
  • 3 -4 personen: kies voor een medium model
  • 5 - 6 personen: kies voor een large model 
  • 7 + personen: ga voor een extra large model

2. Let op de accessoires die gratis bijgeleverd worden

Als je kamado’s gaat kopen, ga je prijzen vergelijken. Heel logisch, maar let goed op dat je geen speklappen met steaks vergelijkt. Bij de ene kamado worden veel accessoires gratis bijgeleverd, terwijl je bij de andere kamado deze er los bij moet kopen. 

3. Zorg voor een Heat Deflector 

Een heat deflector is een absolute must have! Hiermee kan je namelijk een ovenfunctie creëren. Zo bak je met jouw kamado de lekkerste pizza’s! 

4. Let op de garantie 

Niet iedere kamado heeft dezelfde garantievoorwaarden. Erg belangrijk om op te letten bij de aanschaf. Ook niet iedere kamado biedt garantie op de gehele kamado, maar bijvoorbeeld alleen op enkele onderdelen. Verdiep je hier goed in. 

5. Let op de kwaliteit van de kamado 

Er zijn goedkopere en duurdere kamado’s, maar niet van alle kamado’s is de kwaliteit met elkaar te vergelijken. Denk na over hoe vaak jij de kamado gebruikt en wat voor kwaliteit hierbij past. Laat je hierin vooral adviseren door een kamado expert. Bezuinigen op budget lijkt een goed idee, maar dat is het niet altijd. Verdiep je daarom goed in de kwaliteit van de kamado die je koopt! 

6. Ga de kamado in het echt bekijken 

Last but not least: bekijk jouw droomkamado in het echt. Dan kan je de kamado echt even voelen en ervaren. Vaak staan in de showroom meerdere modellen en kan je gelijk een goede vergelijking maken. 
 

    30-03-2020 16:39

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons