X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

De Monolith BBQ is een veelzijdige en Duitse kamado bbq. Deze barbecue is naast veelzijdig ook nog eens gemakkelijk in het gebruik. De Monolith onderscheidt zich door de unieke mogelijkheid om rookhout toe te voegen zonder het openen van het ei. Hierdoor blijft de warmte binnen in de kamado behouden en kan jouw gerecht ongestoord verder garen. 

Bezig met laden...
Monolith Classic Pro Serie 2.0 vrijstaand
€ 1.699,00

Prijs per stuk

Monolith Junior met Onderstel
€ 849,00

Prijs per stuk

Monolith Junior 2.0 vrijstaand
€ 749,00

Prijs per stuk

-30%
Kamado Monolith Basic Large Compleet
Kamado Monolith Basic Large Compleet
€ 999,00 € 699,00

Prijs per stuk

Monolith Icon
€ 849,00

Prijs per stuk

Waarom een Monolith kamado kopen?

 • Gemaakt van hoogkwalitatieve keramiek.
 • Wordt standaard geleverd met vele accessoires.
 • Rookhout toevoegen zonder het openen van het ei. 
 • Veelzijdig én eenvoudig in het gebruik.


Geschiedenis van de Monolith  

Net als de andere kamado’s, stamt ook deze barbecue af van de Aziatische kleioven. Het Japanse woord Kamado betekent dan ook letterlijk: oven of fornuis. De Amerikaanse soldaten die op uitzending waren in Japan hebben deze traditie meegenomen naar Amerika. Gedurende de tijd dat zij gestationeerd waren in Japan, aten zij voedsel bereid met deze oven van klei. Dit voedsel smaakte de soldaten zo goed, dat zij besloten het idee mee te nemen naar Amerika. Door de jaren is het concept van de Kamado verder doorontwikkeld en heeft deze kleioven de vorm van een ei gekregen. De kamado bbq zoals wij deze nu kennen. 
 

Verkrijgbare modellen 

Bij Barbecue XXL kan je verschillende Monolith kamado’s kopen, belangrijk is om er een te kopen die het beste past bij jouw barbecue beleving. Alle Monolith modellen beschikken over een uitstekende temperatuurregeling, variërend van 80 - 400 graden Celsius. Ook verbruikt deze kamado gemiddeld zo’n 35% minder houtskool ten opzichte van andere kamado bbq’s. Tot slot beschikken alle modellen over RVS bouten en schroeven en worden er standaard een boel barbecue accessoires bijgeleverd. 

Wij verkopen de volgende modellen:

 • Monolith Junior - met onderstel
 • Monolith Junior - inbouw 
 • Monolith Classic Pro - met onderstel
 • Monolith Classic Pro - inbouw 
 • Monolith Classic zwart BBQ Guru Pro - met onderstel 
 • Monolith Classic zwart BBQ Guru Pro - inbouw 
 • Monolith Basic Large - met onderstel 
 

Geschikt voor alle bereidingstechnieken 

De Monolith kamado is eenvoudig, maar ook veelzijdig in het gebruik. Alle bereidingstechnieken kunnen worden toegepast, eventueel met behulp van de juiste BBQ accessoires. Deze kamado barbecue onderscheidt zich door het eenvoudig kunnen toevoegen van rookhout of rooksnippers, zonder het te hoeven openen van het ei. Hierdoor wordt ook roken eenvoudig toepasbaar met de Monolith! Naast roken is deze keramische barbecue ook ideaal voor stoven, grillen, bakken, braden, slowcooken en kan je er pizza's mee bakken.  
 

Bijgeleverde Monolith accessoires 

De Monolith kamado wordt geleverd met diverse barbecue accessoires. Zoals een SMART roostersysteem, een RVS kolenmand, een rooster lifter, een uniek rookhout toevoersysteem en een 5-delige vuurschaal voorzien van een RVS houder. Afhankelijk van het Monolith model dat je kiest wordt er een onderstel of keramieken onderpootjes bijgeleverd en eventueel bamboe zijtafels. 
 

Monolith Kamado kopen bij Barbecue XXL

Wil jij jouw Monolith BBQ bij Barbecue XXL kopen? Of wil je toch eerst meer en persoonlijk advies? Een kamado barbecue kopen is een investering in jouw ideale barbecue beleving. Deze investering kan je beter maar één keer doen en goed.  Bel ons op 0523 - 711000 of kom langs in onze Barbecue XXL winkel in Coevorden voor persoonlijk advies.
 


Nieuwsgierig naar al onze kamado BBQ's