X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

De juiste brandstof is éssentieel voor een goede barbecue ervaring. Daarom vind je bij BarbecueXXL diverse soorten houtskool, briketten en pellets voor jouw kamado, kogel barbecue of pellet grill.


  2 / 2  Bezig met laden...
The Bastard Tube Smoker Small 15.5 cm
€ 22,95

Prijs per stuk

  1  2   

Houtskool kopen

 

Houtskool is een traditionele en effectieve brandstof, en absoluut onmisbaar voor je houtskool barbecue. Maar het is niet zo dat alle houtskool even geschik is voor elke barbecue. Houtskool verschilt in dichtheid en grootte van stukken, waarbij in principe geldt dat hoe groter en dichter de houtskool is, hoe langer je ermee kan grillen. Heb je een grote barbecue, zoals een kamado, dan kan je het beste gebruik maken van grote grove stukken houtskool. Met kleine stukken, zoals je die vaak in goedkope budget zakken aantreft, loop je het risico luchtinlaten te blokkeren en vooral heel veel rook te genereren. Voor een kleine kogel BBQ zijn wat kleinere stukken houtskool daarentegen weer prima. Houtskool ontbrandt realetief snel en bereikt hoge temperaturen, wat ideaal is voor het dichtschroeien van je vlees. In tegenstelling tot briketten, worden aan houtskool geen (chemische) bind- of opvulmiddelen toegevoegd, zodat de binnenkant van keramische barbecue ook niet wordt aangetast.

 

Brikketten kopen

 

Briketten zijn een mix van vermalen houtskool met bindmiddel. Het voordeel van briketten is dat ze gelijkmatig verhitten en lange tijd op een constante temperatuur branden. En als ze eenmaal branden dan blijven ze ook blijven branden. Dit komt goed van pas als je grote stukken vlees wilt garen of gewoon gezellig urenlang wilt barbecuen. Nadeel is dat er aan briketten vaak allerlei verschillende ingredienten worden toegoegd, met als resultaat heel veel as.

 

En kokosbriketten?

 

Een milieuvriendelijker alternatief voor standaard briketten zijn kokosbriketten, wat eigenlijk niks meer zijn dan geperste schillen kokosnoot. Voor één kilo product zou slechts drie kilo kokosnotenschaal nodig zijn. Er hoeven dus helemaal geen bomen te worden gekapt. Voordelen van kokosbriketten zijn dat ze geurloos en schoner en langer branden dan veel andere brandstoffen. Plus een stuk minder as achterlaten. Bovendien bereiken kokosbriketten hogere piektemperaturen dan normale briketten. Vlees wordt dus sneller en egaler gaar. Kokosbriketten zijn tot slot ook veel minder vatbaar voor vlammen.