nl
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

0
Onbeperkt

Een pellet BBQ, of pellet grill, is een smoker die brandt op houtpellets en niet zoals een traditionele barbecue, op hout, houtkskool of briketten. De pellet grill is bij uitstek geschikt voor fijnproevers die houden van smoky flavours en zich niet te veel willen bezighouden met temperatuurbeheersing. 


Bezig met laden...


Waarom een pellet BBQ kopen?

  • Heerlijke rooksmaken toevoegen aan je gerechten
  • Altijd grillen op de door jou ingestelde temperatuur 
  • Grillen met een pellet BBQ is en veilig en ontspannen


Pellet grills stammen af van van de pelletkachel

De pellet BBQ stamt van origine af van de pelletkachel. Pelletkachels worden elektrisch ontstoken, en verwarmen je huis door het verbranden van houtpellets. Omdat al snel werd ingezien dat dezelfde techniek kon worden gebruikt voor het bereiden van eten, kunnen we nu gebruik maken van de smoker die wij kennen als de pellet BBQ! 
 

Eenvoudig in het gebruik

De pellet BBQ is erg eenvoudig in het gebruik, waardoor jij in korte tijd grote hoeveelheden eten kunt bereiden. Je start de pellet grill elektrisch op en wacht totdat de grill rookt. Zodra de barbecue rookt kan jij digitaal de temperatuur instellen. Met een thermostaat houdt de pellet grill de temperatuur binnenin de barbecue in de gaten. De temperatuur wordt constant behouden door de barbecue zelf, die automatische houtpellets naar de grill aanvoert. Voeg de probes (vleesthermometers) toe aan jouw bestelling om zo eenvoudig de garing van jouw gerechten in de gaten te houden. Zo heb jij tijd voor jouw visite terwijl jouw barbecuegerecht in een handomdraai op tafel staat! 
 

Onderhoud van je pellet grill

Ook het onderhoud van de pellet BBQ is eenvoudig! Je let hierbij op 3 dingen. Allereerst controleer je of de verbrandingskamer niet vol zit met as, zo nodig leeg je deze. Ten tweede leeg je het emmertje met de afgevoerde vetten en tot slot maak je na gebruik jouw rooster schoon. Zo ben je direct weer klaar voor jouw volgende barbecue! 
 

Accessoires 

De pellet BBQ’s zijn uit te breiden met bijvoorbeeld de pizza oven insert, maar ook diverse soorten houtpellets en rubs. Door het gebruik van houtpellets en rubs kan jij jouw barbecuegerechten van unieke en overheerlijke smaken voorzien. 
 

Een pellet BBQ kopen 

Ben je op zoek naar een pellet BBQ? Maar weet je niet precies welk model het beste bij jou past? Bel met jouw vragen naar onze pellet grill expert op 0523 - 711 000. Toch liever de barbecues in het echt bekijken? We zien je graag in onze Barbecue XXL winkel in Coevorden voor een persoonlijk advies!