nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Een pellet BBQ, ook wel pellet grill genoemd, is een grill die brandt op houtpellets en niet zoals een traditionele barbecue op hout, houtkskool of briketten. De houtpellets zijn kleine gevormde ronde korrels, die de barbecue-achtige smaak geven aan jouw gerecht. Verder is de pellet grill elektrisch en daarom is een stopcontact buiten ideaal als jij een pellet BBQ wilt kopen.   
 

Wanneer de pellet BBQ dé oplossing is 

De pellet BBQ is ideaal voor barbecueliefhebbers die weinig hebben met vieze handen van de kolen of zich irriteren aan de schommelende temperatuur van de barbecue. Het is de ideale oplossing als jij je liever niet bezighoudt met de temperatuurbeheersing, maar toch die overheerlijke barbecuesmaak aan jouw gerechten wilt toevoegen. 

De pellet BBQ is dé oplossing voor jou als je: 

  • Graag barbecuet met grote groepen.
  • Van ontspannen en veilig barbecueën houdt.
  • In mum van tijd de lekkerste gerechten op tafel wilt toveren.  
  • Maar de barbecuesmaak aan deze gerechten niet mag ontbreken. 


Weergave:
 


Bezig met laden...

 

Historie

De pellet BBQ stamt van origine af van de pelletkachel. De pelletkachel wordt elektrisch ontstoken, werkt op basis van het verbranden van houtpellets en is bedoeld om mee te verwarmen. Toch zag de fabrikant meer toepassingen voor de pelletkachel, namelijk het bereiden van voedsel. En zo ontstond de smoker die wij kennen als de pellet BBQ! 
 

De merken pellet BBQ’s 

Bij Barbecue XXL verkopen wij pellet barbecues van de Green Mountain Grills en de Yoder Smokers. Alle onze pellet grills werken volgens hetzelfde principe en zijn in de basis hetzelfde uitgevoerd. 
 

Eenvoudig in het gebruik

De pellet BBQ is erg eenvoudig in het gebruik, waardoor jij in korte tijd grote hoeveelheden eten kunt bereiden. Je start de pellet grill elektrisch op en wacht totdat de grill rookt. Zodra de barbecue rookt kan jij digitaal de temperatuur instellen. Met een thermostaat houdt de pellet grill de temperatuur binnenin de barbecue in de gaten. De temperatuur wordt constant behouden door de barbecue zelf, die automatische houtpellets naar de grill aanvoert. Voeg de probes (vleesthermometers) toe aan jouw bestelling om zo eenvoudig de garing van jouw gerechten in de gaten te houden. Zo heb jij tijd voor jouw visite terwijl jouw barbecuegerecht in een handomdraai op tafel staat! 
 

Onderhoud van de BBQ 

Ook het onderhoud van de pellet BBQ is eenvoudig! Je let hierbij op 3 dingen. Allereerst controleer je of de verbrandingskamer niet vol zit met as, zo nodig leeg je deze. Ten tweede leeg je het emmertje met de afgevoerde vetten en tot slot maak je na gebruik jouw rooster schoon. Zo ben je direct weer klaar voor jouw volgende barbecue! 
 

Accessoires 

De pellet BBQ’s zijn uit te breiden met bijvoorbeeld de pizza oven insert, maar ook diverse soorten houtpellets en rubs. Door het gebruik van houtpellets en rubs kan jij jouw barbecuegerechten van unieke en overheerlijke smaken voorzien. 
 

Een pellet BBQ kopen 

Ben je op zoek naar een pellet BBQ? Maar weet je niet precies welk model het beste bij jou past? Bel met jouw vragen naar onze pellet grill expert op 0523 - 711 000. Toch liever de barbecues in het echt bekijken? We zien je graag in onze Barbecue XXL winkel in Coevorden voor een persoonlijk advies!