check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Tips voor het organiseren van een zomer bbq

Tips voor het organiseren van een zomer bbq

De zomer is in volle gang. Het mooie weer, de lange zomeravonden met familie, vrienden of collega’s en natuurlijk de kamado barbecue! Dit betekent ook dat de barbecues weer uit de schuur kunnen! Maar wat komt er nou eigenlijk kijken bij de perfecte zomer barbecue? Barbecue XXL helpt je graag op weg. 


 

Verschillende soorten barbecues

Voor je begint met het organiseren van een zomerbarbecue,  is het belangrijk om te bedenken welke barbecue je gaat gebruiken. Hier zijn namelijk verschillende opties voor. Elke barbecue heeft een andere handleiding. Je wil natuurlijk lekker van start gaan, wanneer je vrienden aan tafel zitten. Daarom begint alles met een goede voorbereiding! 

  • Kamado barbecue

  • Elektrische barbecue 

  • Gas barbecue

Meer informatie over de verschillende barbecues? Bekijk dan deze pagina

Als je weet welke soort barbecue je wilt gaat gebruiken, is het ook goed om te kijken naar de grote van de barbecue. Ga je met een grote groep barbecueën? Dan is het handig om een barbecue te gebruiken met een groter rooster, hierdoor kan je als groep tegelijk eten en zit niemand te wachten. Ben je met een wat kleinere groep? Dan werkt een barbecue met een wat kleiner rooster ook prima. 

Locatie van de barbecue

Ga je een barbecue organiseren, bedenk dan van te voren waar je de barbecue neer gaat zetten. Denk aan de veiligheid tijdens het koken, het is namelijk voor elke barbecue van belang dat deze op een stevige en vlakke ondergrond staat, zodat deze niet kan omvallen. Houd hierbij ook de barbecue uit de buurt van kinderen.

Eten en drinken

Uiteraard kan lekker eten en drinken niet ontbreken bij een zomerse barbecue. Een goed stuk vlees, een frisse salade en een stokbroodje maken de barbecue compleet. Wel is het handig om even aan het gezelschap te vragen of er ook vegetariërs in de groep zijn. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg drinken koud te leggen en eventueel ijsblokjes in de vriezer te leggen. Ook is het leuk om cocktails of mocktails te maken.  Tips nodig voor lekkere zomerse barbecue recepten? Lees dan deze blog!

Verlichting

Wat ook echt niet kan ontbreken bij een zomer bbq is de verlichting. Verlichting zorgt voor meer sfeer, gezelligheid en kan je feestje echt afmaken. Denk bijvoorbeeld aan kaarsen op tafel of lampjes in de tuin. Ook zou je fakkels neer kunnen zetten, deze geven een gezellige sfeer en geven iets warmte af voor als het wat kouder wordt in de avond. Daarnaast zou je een heater kunnen neerzetten, mocht het wat afkoelen in de avond. 

Praktische bbq tips

Nu je weet wat de basis is voor de perfecte zomerse barbecue hebben wij nog enkele praktische tips voor je.

  • Let op een schoon en heet rooster, hiermee voorkom je dat het vlees blijft plakken.

  • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is, dan gaart het vlees het beste.

  • Denk om de veiligheid omtrent het aansteken van de barbecue, een goede aansteker zorgt voor veiligheid en maakt het aanzetten van je barbecue gemakkelijker. 

  • Let op de hygiënevoorschriften, gebruik verschillende snijplanken en messen per gerecht.

Ben jij klaar voor de perfecte zomer bbq?

Nu je deze tips gelezen hebt, kan de uitnodiging voor de perfecte zomer bbq de deur uit. Alleen nog even de boodschappen in huis halen en dan ben jij er helemaal klaar voor!

 

    01-08-2022 14:23

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons