X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wil je een Dutch oven of BBQ pannen kopen? BarbecueXXL heeft een uitgebreid aanbod dutch ovens en pannen, van onder andere Petromax en The Bastard. Scroll naar beneden voor het complete aanbod.


  1 / 3  



Bezig met laden...
   1  2 3  

De Dutch oven: een stukje Nederlandse geschiedenis

Dutch ovens zijn grote gietijzeren pannen met een dikke wand en een gietijzeren deksel, bedoeld om buiten mee te koken op het vuur. Ze zijn geschikt voor koken, bakken én braden. Gietijzer heeft de eigenschap warmte heel goed te geleiden en vast te houden, waardoor je maar weinig hoeft te stoken om toch eenvoudig heerlijke gerechten te bereiden. Je zet een Dutch oven op het vuur, maar op de opstaande rand kun je ook hete kolen leggen. Hierdoor wordt de inhoud niet alleen van onderen, maar ook rondom verhit. Een beetje zoals een oven. De term Dutch oven stamt waarschijnlijk uit de 18e eeuw, toen een Engelsman zag hoe in Nederland ijzeren potten in mallen van zand werden gegoten. Kolonisten namen deze potten mee de wereld over en begonnen ze na te maken, waarbij het land van oorsprong nooit werd vergeten: de Dutch oven.



Premium Dutch ovens en pannen van Petromax 

BarbecueXXL heeft een ruim aanbod Dutch ovens en pannen van Petromax  Het Duitse Petromax staat voor traditie én innovatie, en produceert al jarenlang kwaliteitsproducten voor outdoor cooking and camping. De producten van Petromax staan in en buiten Europa echt bekend om hun uitstekende kwaliteit en prachtige afwerking. Naast Dutch ovens en pannen van Petromax verkoopt BarbecueXXL ook verschillende andere (gietijzeren) pannen van o.a. The Bastard. 
 


Dutch ovens en pannen bestel je eenvoudig en snel bij BarbecueXXL

Bestel direct in onze webshop en krijg je bestelling gratis thuisbezorgd bij een bestelwaarde vanaf €100,- Heb je vragen over een product, of behoefte aan advies? Neem dan contact met op met onze klantenservice. Natuurlijk ben je ook altijd van harte welkom in onze showroom in Coevorden.

Bekijk hier het complete assortiment BBQ accessoires


VAKANTIE 2021


Beste BBQ liefhebber,

Wegens vakantie is onze showroom beperkt geopend, ook versturen wij tijdens onze vakantie maar 1x per week de paketten.
Vanaf 25 juli tot en met 15 augustus zijn wij alleen geopend op zaterdag 31 juli, zaterdag 7 augustus en zaterdag 14 augustus. (van 10.00 tot 14.00 uur)


Via onze webshop kun je uiteraard gewoon 24/7 bestellen!
De paketten, vanaf zaterdag 24 juli, worden alleen verstuurd op dinsdag 3 augustus en dinsdag 10 augustus, vanaf 17 augustus verzenden wij weer als normaal!

Met de kortingscode VAKANTIE2021 krijgt u van ons 5% extra korting (Code is geldig vanaf zaterdag 24 juli tot en met 13 augustus.)
U dient deze code direct bij uw bestelling in te geven, wij geven achteraf geen geld terug!

 

Excuses voor het ongemak, prettige vakantie en Stay Safe!

Britt en Rob