check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Filter

Plate setter / Heat deflector

Filter
Ben je op zoek naar een plate setter/heat deflector? Bij Barbecue XXL ben je aan het juiste adres! Wij hebben de plate setters/heat deflectors die jij zoekt. Wij hebben verschillende soorten en maten, geschikt voor jouw Kamado of andere barbecue.
Bezig met laden...
ConvEggtor Plate Setter Extra Large - Big Green Egg
ConvEggtor Plate Setter Extra Large - Big Green Egg De Big Green Egg Plate Setter, ook wel ConvEGGtor, maakt het mogelijk om indirect te koken.

226,00

Bestellen
ConvEggtor Plate Setter Large - Big Green Egg
ConvEggtor Plate Setter Large - Big Green Egg De Big Green Egg Plate Setter, ook wel ConvEGGtor, maakt het mogelijk om indirect te koken.

135,00

Bestellen
ConvEggtor Plate Setter Medium - Big Green Egg
ConvEggtor Plate Setter Medium - Big Green Egg De Big Green Egg Plate Setter, ook wel ConvEGGtor, maakt het mogelijk om indirect te koken.

123,00

Bestellen
ConvEggtor Plate Setter MiniMax - Big Green Egg
ConvEggtor Plate Setter MiniMax - Big Green Egg De Big Green Egg Plate Setter, ook wel ConvEGGtor, maakt het mogelijk om indirect te koken.

95,00

Bestellen
Half Moon ConvEggtor Large 1pcs - Big Green Egg
Half Moon ConvEggtor Large 1pcs - Big Green Egg Zet hem samen met de 1-piece convEGGtor basket in als tussenlaag wanneer je in twee zones wilt koken, één direct en één indirect.

55,50

Bestellen
Half Moon ConvEggtor Medium 1pcs - Big Green Egg
Half Moon ConvEggtor Medium 1pcs - Big Green Egg Zet hem samen met de 1-piece convEGGtor basket in als tussenlaag wanneer je in twee zones wilt koken, één direct en één indirect.

45,50

Bestellen
Half Moon ConvEggtor XLarge 1pcs - Big Green Egg
Half Moon ConvEggtor XLarge 1pcs - Big Green Egg Zet hem samen met de 1-piece convEGGtor basket in als tussenlaag wanneer je in twee zones wilt koken, één direct en één indirect.

69,50

Bestellen
Kamado Joe Big Joe Ceramic Halved Heat Deflecors (set van 2)
Kamado Joe Big Joe Ceramic Halved Heat Deflecors (set van 2) Te gebruiken voor het indirect, maar ook direct te kunnen grillen door er één inplaats van 2 te plaatsen.

94,90

Bestellen
Kamado Joe Classic Ceramic Halved Heat Deflecors (set van 2)
Kamado Joe Classic Ceramic Halved Heat Deflecors (set van 2) Te gebruiken voor het indirect, maar ook direct te kunnen grillen door er één inplaats van 2 te plaatsen.

59,90

Bestellen
Kamado Joe Junior Heatdeflector/platesetter steen
Kamado Joe Junior Heatdeflector/platesetter steen Deze zware keramische pizzasteen verspreid de hitte over de gehele pizza en zorgt voor een krokante korst.

27,90

Bestellen
The Bastard Half Moon Stone Black Large 1pcs
The Bastard Half Moon Stone Black Large 1pcs Heb jij per ongeluk je half moon stone kapot laten vallen? Of ben je al tijden op zoek naar een halve maan deflector steen voor gebruik in oudere Bastard modellen? Zoek niet verder!

39,95

Bestellen
The Bastard Half Moon Stone Black Medium 1pcs
The Bastard Half Moon Stone Black Medium 1pcs Wil je indirect koken zoals een kippetje of zalm roken, grote stukken vlees garen of spare ribs en pulled pork roosteren? Dan heb je de plate setter nodig.

34,95

Bestellen
Laad meer

Wat is een plate setter/heat deflector? 

Een plate setter/heat deflector wordt voornamelijk gebruikt voor low en slow cooking gerechten of voor bereidingen die wat langer duren. Op deze plaat kan je bijvoorbeeld een ovenschaal zetten, of een hele kip, maar je kan ook pizza’s maken met deze accessoire. De platen zijn bedoeld voor gerechten die je niet boven de kolen wilt zetten.

Hoe werkt het?

De plate setter/heat deflector plaats je op de barbecue als de aanmaakblokjes gedoofd zijn en de houtskool begint te gloeien, dit is vaak na 10 à 20 minuten. Je plaatst de plaat op de vuurring en laat deze dan opwarmen. Door de plaat op op de vuurring te plaatsen, creëer je een indirecte zone op je barbecue. De vlammen en directe hitte worden tegengehouden door de plate setter/heat deflector.  

Het formaat

De platen zijn in verschillende maten verkrijgbaar,hierbij is het belangrijk dat de plate setter/heat deflector geschikt is voor jouw kamado barbecue het is hierbij belangrijk dat de plate setter/heat deflector voor Kamado passend is voor de barbecue. Dit houdt in dat de plaat moet passen in de dome en op de vuurring moet rusten. Maar hoe weet je nou wat de juiste maat voor jouw barbecue is? Je kan gemakkelijk de binnendiameter van de dome opmeten, samen met de binnendiameter van de vuurring. Is de diameter van de plaat tussen deze twee diameters in? Dan zit je sowieso goed. 

Voordelen van plate setter/heat deflector

  • De directe hitte en vlammen komen niet bij je gerecht
  • Makkelijk op de barbecue te plaatsen
  • Voorkomt dat jouw gerecht aanbrand
  • Geschikt voor slow cooking gerechten

Plate setter/heat deflector kopen?

Dan ben je bij Barbecue XXL aan het juiste adres. Weet je precies wat je zoekt, dan kun je eenvoudig bestellen via onze webshop. Heb je vragen over een product, neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Coevorden. Naast plate setters/heat deflections voor de barbecue hebben wij een ruim assortiment aan BBQ accessoires.

 


 


Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons