X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Ben je op zoek naar een plate setter/heat deflector? Bij Barbecue XXL ben je aan het juiste adres! Wij hebben de plate setters/heat deflectors die jij zoekt. Wij hebben verschillende soorten en maten, geschikt voor jouw Kamado of andere barbecue.
Bezig met laden...
Laad meer

Wat is een plate setter/heat deflector? 

Een plate setter/heat deflector wordt voornamelijk gebruikt voor low en slow cooking gerechten of voor bereidingen die wat langer duren. Op deze plaat kan je bijvoorbeeld een ovenschaal zetten, of een hele kip, maar je kan ook pizza’s maken met deze accessoire. De platen zijn bedoeld voor gerechten die je niet boven de kolen wilt zetten.

Hoe werkt het?

De plate setter/heat deflector plaats je op de barbecue als de aanmaakblokjes gedoofd zijn en de houtskool begint te gloeien, dit is vaak na 10 à 20 minuten. Je plaatst de plaat op de vuurring en laat deze dan opwarmen. Door de plaat op op de vuurring te plaatsen, creëer je een indirecte zone op je barbecue. De vlammen en directe hitte worden tegengehouden door de plate setter/heat deflector.  

Het formaat

De platen zijn in verschillende maten verkrijgbaar,hierbij is het belangrijk dat de plate setter/heat deflector geschikt is voor jouw kamado barbecue het is hierbij belangrijk dat de plate setter/heat deflector voor Kamado passend is voor de barbecue. Dit houdt in dat de plaat moet passen in de dome en op de vuurring moet rusten. Maar hoe weet je nou wat de juiste maat voor jouw barbecue is? Je kan gemakkelijk de binnendiameter van de dome opmeten, samen met de binnendiameter van de vuurring. Is de diameter van de plaat tussen deze twee diameters in? Dan zit je sowieso goed. 

Voordelen van plate setter/heat deflector

  • De directe hitte en vlammen komen niet bij je gerecht
  • Makkelijk op de barbecue te plaatsen
  • Voorkomt dat jouw gerecht aanbrand
  • Geschikt voor slow cooking gerechten

Plate setter/heat deflector kopen?

Dan ben je bij Barbecue XXL aan het juiste adres. Weet je precies wat je zoekt, dan kun je eenvoudig bestellen via onze webshop. Heb je vragen over een product, neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Coevorden. Naast plate setters/heat deflections voor de barbecue hebben wij een ruim assortiment aan BBQ accessoires.