check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Filter

BBQ houtskool, briketten en pellets

Filter
De juiste brandstof is Ä—ssentieel voor een goede barbecue ervaring, want deze maakt het verschil in smaak. Daarom vind je bij BarbecueXXL diverse soorten houtskool en briketten voor jouw kamado of kogel barbecue. 
Bezig met laden...
BarbecueXXL GF BBQ Chunks rode wijn 500g
BarbecueXXL GF BBQ Chunks rode wijn 500g Wanneer je de verpakking open doet ruik je de rode wijn.

6,95

BarbecueXXL GF BBQ Starter
BarbecueXXL GF BBQ Starter Deze starter is ideaal om uw briketten op te straten in uw BBQ.

19,95

€ 21,95

Bestellen
BarbecueXXL GF Kokosbriketten 10KG
BarbecueXXL GF Kokosbriketten 10KG Kokosbriketten zijn harde BBQ kooltjes die gemaakt zijn van kokosnootbasten. Ze gloeien sneller dan houtskoolbriketten.

19,99

€ 24,99

BarbecueXXL GF rooksnippers Mesquite 500g
BarbecueXXL GF rooksnippers Mesquite 500g Zorgt voor een sterke, zoete, rokerige baconsmaak en kan worden gebruikt bij alle soorten vlees. Vooral goed bij varken, wild, kip en spareribs.

5,95

Bestellen
BarbecueXXL Kolenmand Universeel Kamado Large
BarbecueXXL Kolenmand Universeel Kamado Large Universele kolenmand voor een Large Kamado, efficiëntere branden door verhoogde luchtstroom naar de kolen.

39,90

€ 49,90

Bestellen
Black ranch acacia houtskool 15KG
Black ranch acacia houtskool 15KG Houtskool vervaardigd van de snelgroeiende houtsoort Acacia uit Zuid Afrika. Deze houtskool wordt alleen gemaakt van afvalhout en verwerkt onder FSC-voorwaarden.

37,49

€ 39,99

Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg
Black Ranch Marabu houtskool 15 Kg Het Black Ranch Marabu houtskool wordt gemaakt van het hout van de Marabu boom die inheems is in Cuba.

32,49

€ 36,99

Black Ranch Paraguay Quebracho Houtskool 15 kg
Black Ranch Paraguay Quebracho Houtskool 15 kg Black Ranch houtskool is een Argentijnse houtskoolsoort die gemaakt wordt van de Cubaanse Quebraho boom. Deze kolen zijn voornamelijk geschikt voor de Kamado barbecues

34,99

€ 38,99

Dammers Houtskool 10kg
Dammers Houtskool 10kg Dammers houtskool staat voor kwaliteit! Het houtskool wordt voor de professionele keuken gebruikt en is uitermate geschikt voor je Kamado Barbecue

24,99

€ 27,99

Houtskool 9kg - Big Green Egg
Houtskool 9kg - Big Green Egg De originele Big Green Egg houtskool; 100% natuurlijk, gemaakt van beuk en haagbeuk

23,99

€ 26,99

Kamado Joe Big Block Houtskool 9 kg
Kamado Joe Big Block Houtskool 9 kg De officiele Kamdoe Joe houtskool! hoge kwaliteitshoutskool, perfect voor op uw Kamado Joe

24,99

€ 27,99

Kamado Joe Big Joe Kolen Basket  (Original)
Kamado Joe Big Joe Kolen Basket (Original) Verbeterde ventilatie zorgt voor snellere en efficiëntere branden door verhoogde luchtstroom naar de kolen. Inclusief divider voor de kolen.

159,00

Bestellen
Laad meer

Barbecue houtskool 

Houtskool is een traditionele en effectieve brandstof, en absoluut onmisbaar voor jouw houtskool barbecue. Maar het is niet zo dat alle houtskool even geschikt is voor elke barbecue. Houtskool verschilt in dichtheid en grootte van stukken, waarbij in principe geldt dat hoe groter en dichter de houtskool is, hoe langer je ermee kan grillen. Heb je een grote barbecue, zoals een kamado, dan kan je het beste gebruik maken van grote grove stukken houtskool. Met kleine stukken, zoals je die vaak in goedkope budget zakken aantreft, loop je het risico luchtinlaten te blokkeren en vooral heel veel rook te genereren. Voor een kleine kogel BBQ zijn wat kleinere stukken houtskool daarentegen weer prima. Houtskool ontbrandt relatief snel en bereikt hoge temperaturen, wat ideaal is voor het dichtschroeien van je vlees. In tegenstelling tot briketten, worden aan houtskool geen (chemische) bind- of opvulmiddelen toegevoegd, zodat de binnenkant van keramische barbecue ook niet wordt aangetast.
 

 Voordelen van barbecueën met houtskool

 
  • Brandt makkelijk en snel
  • Kan hoge temperaturen bereiken
  • Aanpassingen in zuurstof en ventilatie zijn geen probleem
  • Natuurlijk product (geen toevoegingen)
  • Produceert bijna geen as
 

BBQ briketten 

Briketten zijn een mix van vermalen houtskool met bindmiddel. Briketten zijn gelijkmatig  te verhitten en lange tijd op een constante temperatuur te branden. En als ze eenmaal branden dan blijven ze ook branden. Dit komt goed van pas als je grote stukken vlees wilt garen of gewoon gezellig urenlang wilt barbecueën. Nadeel is dat er aan briketten vaak allerlei verschillende ingrediënten worden toegevoegd, veel voorkomende toevoegingen zijn: kalksteen (voor de lichte as kleur), zetmeel (bindt de ingrediënten), borax (om uit de mal te komen), natriumnitraat (helpt bij de ontsteking). Dit resulteert in veel as.

 

Kokosbriketten: het milieuvriendelijke alternatief voor standaard briketten

Een milieuvriendelijker alternatief voor standaard briketten zijn kokosbriketten, wat eigenlijk niks meer zijn dan geperste schillen kokosnoot. Voor één kilo product zou slechts drie kilo kokosnootschaal nodig zijn. Er hoeven dus helemaal geen bomen te worden gekapt. Voordelen van kokosbriketten zijn dat ze geurloos en schoner en langer branden dan veel andere brandstoffen. Plus een stuk minder as achterlaten. Bovendien bereiken kokosbriketten hogere piek temperaturen dan normale briketten. Vlees wordt dus sneller en egaler gaar. Kokosbriketten zijn tot slot ook veel minder vatbaar voor vlammen.

 

Voordelen van bbq briketten

 
  • Een constante temperatuur, ook bij een langdurige periode
  • Een goedkopere optie dan houtskool
  • Brandt langer dan houtskool
 

Houtskool of briketten kopen?

Dan ben je bij BarbecueXXL aan het juiste adres. Weet je precies wat je zoekt, dan kun je eenvoudig bestellen via onze webshop. Heb je vragen over een product, neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Coevorden. Naast brandstoffen voor de barbecue hebben wij een ruim assortiment aan BBQ accessoires.

 


Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons