X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Er zijn verschillende barbecue technieken. Waarvan één het roken van gerechten is. Bij een aantal technieken wil je graag vuur in je barbecue zien, maar dit is bij het roken niet het geval. Hier wil je alleen rook zien en geen vuur. Je wilt smeulend hout hebben, dat een zalig rookaroma afgeeft aan je vlees, vis, groenten of wat je maar wilt roken. Hiervoor kun je gebruik maken van handige rookaccessoires.
 
Bezig met laden...
BarbecueXXL GF Cold Smoke Generator
€ 34,95

Prijs per stuk

BarbecueXXL GF rookchunks olijf 1kg
€ 9,95

Prijs per stuk

-13%
BarbecueXXL GF Rookplank 30 cm 2 st.
BarbecueXXL GF Rookplank 30 cm 2 st.
€ 14,95 € 12,95

Prijs per stuk

-16%
BarbecueXXL GF Rookplank 40 cm 2 st.
BarbecueXXL GF Rookplank 40 cm 2 st.
€ 18,95 € 15,95

Prijs per stuk

BarbecueXXL GF rooksnippers eik 500g
€ 5,95

Prijs per stuk

Laad meer

4 stappen voor het roken met een barbecue


Stap 1. Zorg voor een geschikte barbecue
Niet op iedere barbecue kan je zomaar roken. Het beste is een barbecue met deksel. Denk hierbij dan vooral aan onze kamado barbecues, maar ook met onze speciale rookovens kan je de lekkerste gerechten roken. Het is belangrijk dat de rook wit is, zwarte rook is niet goed en zal geen bijdrage geven aan je gerecht.

Stap 2. Gebruik de juiste brandstof
Voor het roken van gerechten is het belangrijk om de juiste brandstof te gebruiken. Bij Barbecue XXL hebben we een ruim aanbod aan brandstof voor het roken van de lekkerste gerechten. Denk hierbij aan rookhout, rooksnippers en rook chunks. 

Stap 3. Maak gebruik van accessoires
Om het jou wat makkelijker te maken bij het roken met je barbecue, hebben we bij Barbecue XXL verschillende rookaccessoires. Zo kan je gebruik maken van de smoking pucks, een rookbox, cold smoke generator.

Stap 4. Houd je barbecue op de juiste temperatuur
Bij het roken van gerechten wil je natuurlijk dat de rook blijft hangen en niet uit je barbecue ontsnapt, wel moet je gerecht op de juiste temperatuur blijven. Hiervoor kan je een barbecue thermometer gebruiken. Zo weet je zeker dat jouw gerecht op de juiste temperatuur blijft. 
 

Barbecue rookaccessoires bij Barbecue XXL

Bij Barbecue XXL hebben we een ruim aanbod aan verschillende rookaccessoires. Neem een kijkje op onze website en bestel direct.