check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Rookovens

Het aanbod rookovens groeit elk jaar. Zowel in webshops kun je een rookoven kopen, maar ook zien we steeds meer rookovens online verschijnen. Met deze bijzondere barbecue kun je vlees en vis op een relatief lage temperatuur roken. In enkele opzichten lijkt de rookoven op een ‘normale’ barbecue, maar de mogelijkheden van een rookoven strekken zich verder. Bij BarbecueXXL vind je een ruim assortiment met verschillende rookovens online.
Bezig met laden...
Masterbuilt Gravity Series 1050 Digitale Houtskool Grill & Smoker
Masterbuilt Gravity Series 1050 Digitale Houtskool Grill & Smoker Met de MasterBuilt Gravity Series Digitale Houtskoolgrill + Smoker kun je roken, grillen, schroeien, bakken, braden en nog veel meer.

999,00

Bestellen
Masterbuilt Gravity Series 600 Digitale Houtskool Grill & Smoker
Masterbuilt Gravity Series 600 Digitale Houtskool Grill & Smoker Met de MasterBuilt Gravity Series Digitale Houtskoolgrill + Smoker kun je roken, grillen, schroeien, bakken, braden en nog veel meer.

799,00

Bestellen
Masterbuilt Gravity Series 800 Digitale Houtskool Grill & Smoker
Masterbuilt Gravity Series 800 Digitale Houtskool Grill & Smoker Met de MasterBuilt Gravity Series Digitale Houtskoolgrill + Smoker kun je roken, grillen, schroeien, bakken, braden en nog veel meer.

899,00

Bestellen

De rookoven barbecue
De beste rookovens zijn bij ons verkrijgbaar. We hebben bijvoorbeeld een elektrische rookoven of een rookoven barbecue. Met de elektrische rookoven hoef je alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en je kunt grillen of roken. Met een rookoven barbecue kun je niet alleen roken, maar ook heerlijk traditioneel houtskool barbecueën

Vlees roken in een rookoven
Door de lage temperatuur van een rookoven duurt het even wat langer, maar de echte liefhebber wacht graag op de heerlijke smaak van een langzaam gerookt stukje vlees of vis. Het voedsel krijgt door het lange gaarproces van een goede rookoven de kans om de gerookte smaak te ontwikkelen, deze krijg je bij een standaard oven of normale houtskool barbecue niet. Je kunt in feite alle stukken vlees roken, maar worsten en varkensribbetjes zijn het eenvoudigst. Vleessoorten die zeer geschikt zijn voor het roken zijn beenham, spareribs, eend en rookworst. Het is natuurlijk ook mogelijk om andere producten in je rookoven te stoppen, zoals kaas, schaaldieren of groenten.

Hoe werkt een rookoven?

Onderin de rookoven plaats je houtskool of briketten, deze steek je aan. Een elektrische rookoven zet je gewoon gemakkelijk aan. Daarna strooi je rookmot of over de kolen. Let erop dat rookmot vochtig moet zijn om goed te kunnen roken, laat het daarom van tevoren een half uur weken in koud water. Bovenin de rookoven kan je het vlees, vis of andere producten plaatsen. Vervolgens sluit je de rookoven, de rook stijgt omhoog en het trekt langzaam in het voedsel.

Rookhout

Wij hebben verschillende soorten houtsnippers voor in de rookoven. De houtsnippers leg je in de daarvoor bestemde bak van de rookoven. Het zijn de echte smaakmakers aan het voedsel. Let erop dat je de houtsnippers voor gebruik goed laat uitlekken. Bij te nat hout gaat het stomen in plaats van roken.

Wij hebben de volgende soorten rookhout:

Ook hebben wij diverse andere rookaccessoires

Onze showroom 

Naast onze webshop kun je ook terecht in onze showroom. Met onze jarenlange ervaring met rookovens kunnen wij je helpen met al je vragen en advies geven welke rookoven het beste bij jou past. Kom langs in onze showroom in Coevorden of neem telefonisch contact op om een afspraak te maken voor meer informatie. 

Rookoven kopen? 

Weet je precies wat je zoekt? Dan kun je veilig en snel online bestellen. Wil je liever eerst meer informatie of advies? Dan staan wij voor je klaar. Zowel telefonisch of per mail, als in onze showroom. Want wat wij het allerbelangrijkste vinden is dat je een rookoven koopt die bij je past. 


Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons