X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Wil jij het aanmaken van jouw barbecue een stuk makkelijker maken? Bij Barbecue XXL hebben we verschillende accessoires die het aanmaken van je barbecue een stuk makkelijker maken. Ontdek hieronder ons assortiment.
Bezig met laden...
BarbecueXXL GF Aanmaakblokjes 192st
€ 8,95

Prijs per stuk

Looftlighter Grill- & fire starter
€ 69,95

Prijs per stuk

Petromax Mini Gasbrander HF1
€ 14,99

Prijs per stuk

-23%
PITMASTER aanmaakwokkels 1 Kg
PITMASTER aanmaakwokkels 1 Kg
€ 12,99 € 9,99

Prijs per stuk

The Bastard One minute Lighter Black
€ 79,95

Prijs per stuk

Tips voor het aanmaken van jouw barbecue 

Er zijn verschillende manieren om je barbecue aan te maken, dit kan per barbecue ook nog weer verschillen.

 

Houtskool of briketten

Voor een houtskool barbecue zijn er twee verschillende brandstoffen mogelijk. Houtskool of Briketten, het verschil tussen deze twee lees je hier

 

BBQ aanmaken met aanmaakblokjes

Je kan er voor kiezen om jouw houtskoolbarbecue aan te steken met aanmaakblokjes. Strooi een laag houtskool over de bodem. Heb je ventilatiegaten in je barbecue? Zet deze dan volledig open. Leg de aanmaak blokjes zo diep mogelijk tussen de houtskool of briketten, anders worden de onderste houtskolen of briketten nooit warm genoeg. Steek de aanmaakblokjes aan met een aansteker en wacht even tot deze warm zijn. Leg dan met een kolentang de houtskool of briketten zo dicht mogelijk bij de vlammen.
 

BBQ aanmaken met een starter

Je kan er ook voor kiezen om je barbecue aan te maken met een starter. Leg aanmaakblokjes op het bodemrooster van de barbecue en steek deze aan. Vul de starter met houtskool of briketten. Plaats vervolgens de starter boven de aanmaakblokjes, de starter zorgt als een soort schoorsteen voor de perfecte luchtcirculatie. Plaats als laatst het rooster en de barbecue kan beginnen!

 

Aanmaak accessoires kopen bij Barbecue XXL 

Bij Barbecue XXL hebben we een ruim assortiment aan aanmaak accessoires. Maak het jezelf makkelijker en maak gebruik van deze accessoires! Ga snel naar onze webshop of kom langs in de winkel. Kom je er niet helemaal uit? Onze medewerkers helpen je graag.