check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

5 tips hoe je het beste de barbecue kunt schoonmaken

5 tips hoe je het beste de barbecue kunt schoonmaken

Schoonmaken van de barbecue: alles wat je erover moet weten 

De zomer is begonnen, wat betekent dat de barbecue weer volop mag draaien. Na afloop is er nog een belangrijke klus te doen, voordat je een succesvolle avond kunt afsluiten. Je moet de barbecue gaan schoonmaken. In deze blog lees je 5 tips hoe je de barbecue snel en grondig kunt schoonmaken. 
 

Waarom moet je je barbecue schoonmaken? 

Misschien voor de hand liggend, maar we willen het toch benadrukken. Maak je barbecue na gebruik altijd grondig schoon. Zo blijft het koken hygiënisch en gaat de barbecue langer mee. 
 

5 tips hoe je de barbecue kunt schoonmaken 

  1. Een goed begin is het halve werk. Voor je start met barbecueën, kun je het rooster insmeren met plantaardige olie. Hierdoor blijven er minder etensresten aan het rooster vastzitten.
  2. Stel het schoonmaken van de barbecue niet uit. In de meest ideale situatie begin je met het barbecue rooster schoonmaken wanneer het rooster nog een beetje warm is. Zo schrob je met een staalborstel gemakkelijk de etensresten van het rooster af. 
  3. Gebruik geen agressieve middelen om je barbecue mee schoon te maken. Om de binnenkant van de barbecue schoonmaken met een simpel sopje. Wacht tot de barbecue afgekoeld is en haal alle as uit de barbecue. Vervolgens kun je met een sopje en spons aan de slag. 
  4. Vergeet de buitenkant van de barbecue niet. Een doekje en ontvetter laat je barbecue weer blinken als nieuw. 
  5. Grondig schoongemaakt? Zet de barbecue op een plaats waar hij uit de regen en de wind staat. 


Wist je dat … een kamado zichzelf kan schoonbranden? 

Hoe vaak maak je je barbecue schoon?  

Het schoonmaken van je barbecue is misschien niet het leukste klusje, maar wel erg belangrijk. Maak de barbecue na gebruik grondig schoon. Geef hem twee keer per jaar een onderhoudsbeurt met een sopje. Zo ben je verzekerd van een blinkende, schone barbecue waar je nog lang plezier van hebt! 
 

Producten om de barbecue mee schoon te maken

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Investeer dan in speciale schoonmaakproducten voor de barbecue. Ook zijn er verschillende producten die je barbecue beschermen en vuil voorkomen, zoals een regenhoes. Maak van een 'rotklusje' een gemakkelijk klusje met een of meerdere producten uit ons assortiment. 
Je kunt deze producten bij ons in de webshop bestellen of kom langs in onze vestiging in Coevorden. 
    27-08-2021 14:18

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons