check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Houtskoolbarbecue kopen? Alle voor- en nadelen

Houtskoolbarbecue kopen? Alle voor- en nadelen

Barbecueën wordt steeds populairder. Als barbecueliefhebbers worden wij hier blij van. Wij zijn enorm trots om deze passie te kunnen en mogen delen. Door de populariteit van het barbecueën komen er steeds meer verschillende modellen op de markt. Welke barbecue kiezen? Welke barbecue kopen?  Welke barbecue past bij mij? Allerlei vragen die wij dagelijks in onze winkel horen. In deze blog gaan we dieper op de houtskoolbarbecue in. 

Houtskoolbarbecue: de authentieke barbecuebeleving

Voor wie al ervaring heeft met de houtskoolbarbecue weet exact wat we bedoelen: de échte authentieke barbecuebeleving. Niet alleen door de manier van het voorbereiden van het vlees, maar ook door de verfijnde rokerige smaak van het vlees. En dat is nog niet alles. 

Voordelen houtskoolbarbecue

  • Eenvoudig te plaatsen, monteren en mee te nemen; 
  • Wanneer de houtskoolbarbecue goed aan is, kan de houtskoolbarbecue hogere temperaturen bereiken dan bijvoorbeeld een elektrische- of gasbarbecue;
  • Je kunt gemakkelijk grondig grillen op veel hogere temperaturen;
  • Betere smaak van het vlees: de echte authentieke barbecuesmaak; 
  • Een goed model hoeft niet heel veel te kosten. Kijk bijvoorbeeld naar kogelbarbecues, zoals deze kogelbarbecues uit ons assortiment. 

 

Nadelen van een houtskoolbarbecue 

Ondanks alle voordelen zijn er ook wat punten waar je rekening bij moet houden wanneer je houtskoolbarbecue koopt. 

De nadelen van een houtskoolbarbecue in het kort: 
  • Het kan even duren voor de houtskoolbarbecue warm is;
  • Het schoonmaken kost tijd; 
  • De temperatuur reguleren kan lastig zijn. Nu kun je dit oplossen door voor een kamado barbecue te gaan. Met deze keramische barbecue kun je de temperatuur tot op bijna de graad reguleren; 
  • Kans op rookvorming. 

Welke houtskoolbarbecue moet ik kopen? 

Er zijn vele merken en soorten houtskoolbarbecues op de markt, maar welke barbecue past bij jou? Allereerst is het goed om te beginnen met inventariseren wat het budget is. Een kamado barbecue is een keramische houtskoolbarbecue met extreem veel bak-, grill- en kookmogelijkheden, maar hier betaal je ook aanzienlijk meer voor. De kogelbarbecue, bijvoorbeeld in ons assortiment, zijn prijstechnisch een stuk vriendelijker, maar hebben minder mogelijkheden dan de kamado. 
Naast het budget is het ook handig om te bepalen voor hoeveel mensen je gemiddeld eten gaat bereiden, hoeveel ruimte de barbecue mag innemen en welke kwaliteit de barbecue minstens moet hebben.

 

 

Wil je eindeloos variëren? Kies dan voor de kamado barbecue! 

Kiezen voor een houtskoolbarbecue

Word je helemaal warm van het authentieke barbecueën? De rokerige smaak, knetterende vuur en uren tafelen? Dan is de houtskoolbarbecue dé barbecue waar je voor moet gaan. 
 
    13-10-2021 16:41

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons