check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Waarom voor een kamado barbecue kiezen? BBQ XXL legt uit

Waarom voor een kamado barbecue kiezen? BBQ XXL legt uit

Waarom kiezen voor een kamado? 

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe barbecue, kom je voor allerlei keuzes te staan. 
Voor wie het gehele jaar door verschillende recepten op tafel wil zetten, kan het interessant zijn om een kamado aan te schaffen. In deze blog bespreken we deze bijzondere barbecue. 

Wat is een kamado? 

Een kamado is een eivormige, keramische barbecue. Oorspronkelijk komt het model uit Japan, waar hij functioneerde als oven. De verplaatsbare variant ervan, beter bekend als de Mushi-kamado, werd gebruikt als rijststomer. Amerikaanse soldaten kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog in aanraking met de kamado. Na de oorlog introduceerden de Amerikanen de kamado als barbecue. Enkele tientallen jaren later maakte ook Europa kennis met deze veelzijdige houtskoolbarbecue. 

Top 5 voordelen van de kamado:

 1. De kamado biedt gemak en comfort. Met een aanmaakblokje ben je binnen een kwartier opgestart en na afloop brand je de kamado gemakkelijk schoon. 
 2. Een van de andere voordelen van de kamado zijn de eindeloze mogelijkheden. Je kunt er gerechten mee grillen, stomen, (slow)koken en bakken. De barbecue kan hele lage temperaturen van 70 graden tot hoge temperaturen van 375 graden celsius bereiken.
 3. De kamado blinkt uit in duurzaamheid: de barbecue zelf, maar ook het bakken ermee is duurzaam. De kamado gaat jaren mee en gebruikt minder brandstof dan bij een traditionele barbecue. 
 4. De temperatuur van de kamado blijft zeer stabiel en is gemakkelijk zelf te reguleren. 
 5. Je kunt het gehele jaar door gebruik maken van de kamado. Factoren van buitenaf, zoals winterse weersomstandigheden, hebben geen invloed op het proces binnenin de kamado. 


De kamado is door de jaren heen enorm verbeterd. Van de traditionele rijstkoker is geen sprake meer. Aan werkelijk alles is gedacht en dat maakt de kamado een geschikte keuze voor vele gebruikers. 

 

De nuttige eigenschappen van de kamado:

 • Het keramische materiaal geeft geen smaak af aan je groente-, vlees- en visproducten. 
 • De kamado heeft hitte-reflectie in de deksel. Dit zorgt voor een constante hitte, zoals een steenoven. De ingrediënten worden hierdoor ook van bovenaf verwarmd. 
 • Door het materiaal waar de Kamado van gemaakt is, is de barbecue goed geïsoleerd. Hierdoor blijft je vlees lekker sappig en heb je ook minder houtskool nodig. 
 • Het gesloten systeem zorgt voor een goed te reguleren temperatuur: je kunt bijna tot aan de graad nauwkeurig de Kamado reguleren. 
 • Het dikke keramiek houdt de hitte goed vast. Gegarandeerd uren barbecueplezier! 

Deze veelzijdige barbecue biedt comfort en gemak aan de beginnende barbecueliefhebber, terwijl hij de doorgewinterde buitenkok de mogelijkheid geeft gerechten tot in de puntjes te perfectioneren. De aanschaf van een kamado is een investering, maar daar krijg je een veelzijdige, duurzame barbecue voor terug. De kamado’s zijn er in verschillende formaten en hebben verschillende uitbreidingen om barbecueën nog plezierig te maken. 

Voor meer informatie over de verschillende merken kamado’s raden we je aan om deze in onze winkel in Coevorden te bekijken. Kom langs in onze showroom en ontdek zelf de voordelen van de kamado. 

 

    23-07-2021 16:00

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons