check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Winterpret met de kamado: winterbarbecue organiseren

Winterpret met de kamado: winterbarbecue organiseren Heb jij je kamado al opgeborgen? Zonde! Ook in de winter kun je genieten van diverse seizoensgerechten die gemakkelijk te bereiden zijn met jouw kamado. De veelzijdigheid van deze keramische barbecue reikt ver. BBQ XXL geeft  tips voor een sfeervolle winterbarbecue met vrienden, je gezin of gewoon lekker in je eentje. 
 

De kamado: ook een winterbarbecue? 

Niet alle barbecues zijn geschikt om in de winter mee te barbecueën. De koude buitentemperatuur maakt het voor sommige lastig om goed op temperatuur te blijven in tegenstelling tot de kamado. De kamado heeft  diverse eigenschappen heeft die in de  winter barbecueën mogelijk maken. Al eerder schreven we over de veelzijdigheid van deze keramische barbecue. Door de isolerende eigenschappen van de kamado is de temperatuur van buitenaf voor de kamado niet belangrijk. De temperatuur van je kamado is met +25 graden of -10 even gemakkelijk te reguleren; de kamado laat je niet stikken.  Door de vele mogelijkheden van de kamado, zoals grillen, bakken, stomen, (slow)koken en bakken ben je ook niet gebonden aan de zomerse gerechten. Ga voor een uitgebreid kerstdiner van de kamado: van stoofvlees tot dessert. Waarom zou je jezelf beperken tot barbecueën in de zomer, terwijl je het hele jaar kunt genieten van jouw kamado. Tijd om de winterbarbecue aan huis te organiseren! 
 

De winterbarbecue aan huis 

Een barbecue in de winter aansteken? De kamado is de juiste barbecue voor deze klus. Nu nog een geschikte plek, winterse recepten en de uitnodigingen kunnen de deur uit. Een winterbarbecue begint bij de juiste voorbereiding. 

Zorg voor voldoende licht 

De zwoele zomeravonden met licht tot laat in de nacht kun je met een barbecue in de winter wel vergeten. Het heeft zijn charme, maar kan ook onhandig werken. Zo zie je lastig of het vlees al gaar is. Een goede reden om de tuin eens extra te verlichten met (sfeer)verlichting. Wat kaarsen, lampionnen of fakkels maken de ruimte extra sfeervol. Naast sfeer geven fakkels en vuurkorven ook extra warmte. Wel zo handig in de winter. 

Genoeg brandstof 

In de zomer is de buitentemperatuur een stuk hoger dan in de winter. Wanneer de barbecue 75 graden moet worden, hoeft de barbecue in de zomer nog maar een graad of 50 op te warmen. In de winter moet de barbecue een stuk meer moeite doen om deze temperatuur te bereiken.  Hoe kouder het is, hoe langer de barbecue moet opwarmen. Dat betekent niet alleen langer wachten, maar ook een hoger verbruik van brandstof. Een goede voorbereiding begint bij het in huis halen van genoeg brandstof. 

De juiste plek creëren

We hebben het al even genoemd: de juiste wintersfeer creëren. Naast hele andere temperaturen (en gerechten) heeft een winterbarbecue natuurlijk een hele andere sfeer. Warmte, gezelligheid en lichtjes. De eerste stap? Een droge plek uit de wind. Wel zo fijn voor de persoon achter de barbecue. Daarnaast wil je ook dat je gasten er warmpjes bij zitten. Zorg voor heaters, dekens of misschien een lekkere glühwein of warme chocolademelk. 
 

Praktische tips voor een winterbarbecue 

Om af te sluiten hebben we nog een aantal tips voor je. 
  • Neem de tijd voor een winterbarbecue. Door de kou kost alles nou eenmaal meer tijd (en voorbereiding). 
  • Zorg vooral voor genoeg warmte. Zowel voor de barbecue als voor je gasten en het eten. Maak  bijvoorbeeld gebruik van verwarmde borden, zodat het eten langer warm blijft. 
  • De winter kan onvoorspelbaar zijn. Houd altijd een plan B achter de hand. Mocht het weer echt slecht of te koud zijn. 
 

De kamado is dé winterbarbecue

Barbecueën kun je het hele jaar door. Met de juiste barbecue, voorbereiding en gerechten maak je van jouw winterbarbecue een winters succes. Nu alleen nog de uitnodigingen de deur uit en je bent er helemaal klaar voor. 
 
    25-01-2022 10:43

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons