check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Zomerse bbq recepten

Zomerse bbq recepten

We halen de barbecue in de zomer geregeld naar buiten. Tijd voor een heerlijke maaltijd met vrienden, familie of collega’s! Maar wat serveer je dan? Barbecue XXL geeft je graag een aantal opties, die in onze beleving echt niet kunnen missen tijdens een zomerse barbecue.
Zomers vlees voor op de barbecue

Een goed vlees gerecht kan natuurlijk niet missen bij een barbecue. Maar wat past dan echt goed bij een zomerse barbeque? Barbecue XXL helpt je graag opweg.

Bij een zomerse barbecue kan je het beste licht verteerbaar vlees serveren. Hierdoor kan je op de zwoele zomeravonden lang genieten van het lekkere weer, onder het genot van een heerlijk hapje en een drankje. Er is toch niks beters dan lang tafelen met goed gezelschap met het mooie weer?

Er zijn verschillende opties wat betreft licht verteerbaar vlees:

  • Rund
  • Kalf
  • Varken
  • Gevogelte zonder vel
  • Konijn
  • Haas lever

Vegetarisch gerechten voor op de barbecue 
Tegenwoordig kunnen vegetarische gerechten ook echt niet ontbreken bij een barbecue. Vaak wordt er alleen gedacht aan vlees of vegetarisch vlees voor op de barbecue, maar er zijn nog veel meer opties! Denk hierbij aan gevulde portobello’s, geroosterde groente, aardappel recepten of maïskolven. Daag jezelf uit voor eventuele vegetarische gasten in je gezelschap en verras ze! Denk er er hierbij wel om dat deze gerechten niet terecht komen op de plekken waar al vlees gelegen heeft, je kan het beste een vleeskant en een vegetarische kant op de barbecue gebruiken. 

Bijgerechten voor een zomerse barbecue 

Bij een zomerse barbecue horen natuurlijk frisse bijgerechten, wel zo fijn als je gasten nog even zitten te wachten op de barbecue gerechten. Denk hierbij aan een frisse salade, maar ook fruit kan erg goed bij een zomerse barbecue. Uiteraard kan een stokbrood ook niet ontbreken op de barbecue, je kan hierbij wel frisse smeersels serveren. Zoals: Jalapeno dip (fris en pittig), kruidenboter, aioli en basilicummayonaise. Deze smeersels zijn ook goed te gebruiken als dips, voor bijvoorbeeld groente of als saus bij het vlees.

BBQ Time
Nu we je verschillende tips hebben gegeven, ben je helemaal klaar voor een heerlijke zomerse barbecue. We hebben ook een blog geschreven waarin we tips geven over het organiseren van een barbecue. Nu is het echt tijd om de barbecue uit de schuur te halen!

    01-08-2022 14:35

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons