Tegenwoordig zijn er veel kamado recepten te vinden om de meest uiteenlopende broodjes hamburger te maken op de barbecue. Tortilla chips, rode kool en perziken: allerlei soorten ingrediënten zijn inmiddels gebruikt om een burger een interessante twist te geven. Maar we moeten niet vergeten dat klassieke hamburgers nog altijd overheerlijk zijn. Daarom presenteren we de No Bullshit Burger! Gewoon goed zoals die is. In een handomdraai zet je dit kamado recept op tafel.
Deze ingrediënten zijn goed voor één No Bullshit Burger en maak je gemakkelijk op een kamado barbecue. Een kamado barbecue is een bijzondere barbecue met verschillende voordelen ten opzichte van andere barbecues. Mocht je geen kamado barbecue hebben, dan is een andere barbecue of een simpele pas ook geschikt om de No Bullshit Burger te maken.
Ingrediënten om de hamburger te maken:
Hamburger voorbereiden
Het maken van een hamburger is niet moeilijk. Zorg ervoor dat wanneer je de burgers maakt het gehakt koud is en net uit de koelkast komt. Op die manier voorkom je dat je gehakt snel uitdroogt en is het makkelijker kneedbaar. Omdat we hier met de handen werken is het extra belangrijk dat je met schoon gewassen handen te werk gaat. Daarna kan het mengen beginnen! Meng het gehakt met de kruiden en saus goed door elkaar. Let hierbij goed op dat je niet te hard in het vlees knijpt en maak liever ook geen balletjes om vervolgens daar schijven van te maken. Om malsheid te bewaren probeer je al gelijk schijven te vormen en sla je niet de burger plat. Zorg ervoor dat je de burger kneed in een dikte van ongeveer 2 centimeter. Leg de hamburgers als het kan enkele uren in de koelkast. Hierdoor wordt de burger lekker stevig en is de kans kleiner dat de burger uit elkaar valt tijdens het grillen.
Moeite met je burgers kneden in de juiste vorm? De BarbecueXXL GF Burger Press is een handige tool die je kan helpen met het vormen van de perfecte burger.
Ingrediënten om het broodje te maken:
Bereidingswijze No Bullshit Burger
Snijd ter voorbereiding alle groenten zodat dit klaar ligt wanneer de burgers van het vuur komen. Breng voordat de burger op de barbecue gaat royale laag zout aan. Steek je (kamado) barbecue aan en zorg dat deze heet is voordat je de burgers op het rooster plaatst. Na drie minuten is het tijd om de burger om te keren. Vervolgens laat je de burger weer drie minuten liggen op het rooster. Dit zorgt ervoor dat je burger medium-rare is en goed mals. Wil je liever een dat je burger niet meer roze is aan de binnenkant? Laat de burger dan nog wat langer op de barbecue liggen. Doe voorzichtig met de burger en duw deze niet aan om het gaarproces te versnellen. Doe je dit wel, dan gaan er sappen verloren die juist smaak geven. Ondertussen bak je de ontbijtspek totdat het een mooie kleur krijgt. Je voegt de kaas toe aan de burger wanneer je deze niet meer hoeft te keren. Zo kan de kaas goed smelten. Je legt de hamburgerbroodjes nog op de barbecue zodat deze een licht knapperige laag krijgen. Nu al het bakken achter de rug is, is het tijd om de burger in elkaar te zetten en te genieten van de No Bullshit Burger!
Een goede hamburger is niet compleet zonder een heerlijke saus. Maak de lekkerste BBQ saus zelf of ga voor een van onze kant-en-klare BBQ sauzen in gevarieerde smaken. Het mooie aan de No Bullshit Burger is dat eigenlijk alle BBQ sauzen geschikt zijn om erop te doen.