check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Welke kamado moet ik kopen?

Welke kamado moet ik kopen?

De kamado kiezen die bij jou past! 

Als echte barbecue liefhebber ben je eruit: je gaat een kamado barbecue kopen. Het kopen van een kamado doe je niet zomaar. Deze koning onder de barbecues heeft een behoorlijk prijskaartje, al krijg je daar wel heel veel voordelen voor terug. Wanneer je voor een kamado gaat, is het belangrijk om te kijken welke kamado de beste kamado voor jou is. En daar gaan wij je in deze blog mee helpen!

Wat is een kamado barbecue?

Mocht je nog niet (helemaal) bekend zijn met de kamado dan raden we je aan om eerst deze blog te lezen. We hebben alle kamado voordelen voor je op een rijtje gezet. Met deze keramische barbecue kun je eindeloos variëren met verschillende gerechten. Bakken, stomen, grillen en (slow)koken: de veelzijdige kamado kan alles. 

Wat is de beste kamado?

Een kamado kiezen is voornamelijk een smaakkwestie: dé beste kamado bestaat niet. Al zien we wel degelijk het verschil tussen een goedkope kamado en de kamados uit het duurdere segment, zoals de Kamado Joe, Big Green Egg of The Bastard. Door de jaren heen hebben grote kamado merken de keramische barbecue tot in de puntjes geperfectioneerd. En dat proef je! Welke kamado de beste kamado voor jou is, hangt voornamelijk af van je wensen en het gebruiksdoel. 

Een kamado kopen 

Wanneer je 100 procent achter je keuze staat om een kamado te kopen, begint het leukste deel: het kiezen van de beste kamado. Om tot de perfecte keuze te komen, kun je ons altijd bellen of langskomen in de winkel. Mocht je liever de kamado online bestellen dan raden we je aan om de volgende vragen aan jezelf te stellen. Aan het einde van deze blog weet jij welke kamado de beste kamado voor jouw situatie is. 

Formaat kamado

Een van de eerste vragen die je jezelf moet afvragen is: voor hoeveel mensen ga je maaltijden bereiden? En ga je voor de grotere stukken vlees en vis? Dan is het de moeite waard om voor een grote(re) kamado te gaan. Om het jezelf gemakkelijk te maken, kun je de volgende vuistregel gebruiken.

Welk formaat kamado moet ik kiezen?

1 - 2 personen: een kamado met een rooster tot 33 cm. Vaak aangegeven met de naam: ‘compact, small,minimax of junior. 
2  - 4 personen: een kamado met een rooster vanaf 38 cm. Vaak aangegeven met de naam: medium. 
4 personen of meer met grotere stukken vlees of vis: een kamado met een rooster vanaf 45 cm. Hier vallen de kamados met de maten large en extra large bij. 

Wanneer je van plan bent grotere stukken vlees en vis te bakken en jezelf wil uitdagen om professioneler maaltijden te bereiken dan raden we je aan om voor de large modellen te gaan. Je hebt hier niet alleen een groter rooster, maar ook meer mogelijkheden, zoals een grillverhoger. 

Budget en kwaliteit van de kamado

Een ander belangrijk punt is het budget wat je aan de kamado kunt uitgeven. De prijzen van kamado barbecues lopen ver uiteen. Je kunt ze vinden vanaf €400 tot aan ruim boven de €2000.
Hoe kan daar zo’n groot verschil in zitten? Dat heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van het keramiek. Bij de duurdere kamado merken, zoals The Bastard en Big Green Egg, wordt er gebruik gemaakt van cordieriet keramiek. Een sterke keramieksoort met zeer warmtevaste en duurzame kenmerken. Deze kamado merken hebben ook altijd dikkere wanden, zodat de kamado nog beter geïsoleerd wordt. 
Een goedkope kamado is vaak gemaakt van versterkte klei. De kwaliteit van het versterkte klei is afhankelijk van het productieproces en de samenstelling van de klei. Een goedkope kamado met dunne wanden van versterkte klei heeft een grote kans op scheuren en andere breuken. 
Wanneer je op zoek gaat naar een kamado weet je bij voorbaat dat het geen goedkope uitgave wordt. Zet daar tegenover dat je met een dure, kwalitatieve kamado jarenlang plezier hebt en je naar hartenlust kunt experimenteren met allerlei gerechten. 

Kamado leverancier en garanties 

Een kamado kopen is een persoonlijke keuze. Hetgeen wat je wel tegen elkaar kunt afwegen zijn de garantievoorwaarden en de service van de leverancier. Bekijk goed wat de garantievoorwaarden zijn. Daarnaast is het fijn wanneer je vragen hebt of andere opmerkingen dat je terecht kunt bij je leverancier. 

Kamado bestellen 

Online een kamado kopen of in de winkel? Wanneer je al helemaal thuis bent in de kamados kunnen we ons voorstellen dat je gemakkelijker een kamado online bestelt. Op het moment dat je nog enorm twijfelt, ook na het lezen van deze blog, willen we je aanraden om langs te komen in de winkel. We helpen je graag verder, zodat je de kamado kiest waar je jarenlang plezier van hebt! 

    23-09-2021 14:30

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons