check_circleAltijd scherp geprijsd
check_circleRuim assortiment
check_circleGratis verzending v.a. €100
close
Assortiment
Klantenservice

Houtskoolbarbecue of elektrische barbecue?

Houtskoolbarbecue of elektrische barbecue? Wanneer je een barbecue gaat kopen, kom je voor allerlei keuzes te staan. Het aanbod is groot en de keuze is reuze. Allereerst moet je een keuze maken tussen welk type barbecue je gaat kopen. In deze blog gaan we het hebben over de verschillen tussen de houtskoolbarbecue of de elektrische barbecue. Na het lezen van de blog kun je antwoord geven op de vraag: welke barbecue past het beste bij mij?
 

Wat is een elektrische bbq?

Zoals de naam al doet vermoeden, is de elektrische barbecue een barbecue die door elektriciteit warm wordt. De elektrische barbecue heeft één of meerdere verwarmingselementen die gelijkmatig het grilloppervlak verwarmen. Met een elektrische barbecue bereid je het vlees zonder te werken met open vuur. Dit maakt elektrisch barbecueën relatief veilig.  


Wat is een houtskool bbq? 

Zeg je: ‘’traditioneel barbecue’’’,  dan zeggen wij: ‘houtskoolbarbecue’. Door briketten of houtskool kun je de barbecue tot buitengewoon hoge temperaturen verhitten om het vlees te grillen. Een van de bekende barbecuetypes onder de houtskoolbarbecue is de kamado barbecue. Met deze veelzijdige barbecue kun je alle kanten op: grillen, low- en slowcooking, grillen en meer. In deze blog lees je meer over de kamado barbecue.


Voordelen elektrische bbq

Wanneer je niet veel ruimte hebt voor een barbecue of je kunt alleen barbecueën op een balkon is de elektrische barbecue een hele geschikte barbecue om aan te schaffen. De elektrische barbecue is licht en heeft een compact formaat. Daarnaast werk je niet met open vuur, waardoor de elektrische barbecue relatief veilig is. Wanneer je kookt met een elektrische barbecue heb je geen last van rook of rondvliegend as. Dat is weer iets waar de meeste buren blij van worden. 

Andere voordelen van de elektrische bbq 

  • Altijd brandstof: je steekt de stekker in het stopcontact en je kunt beginnen! 
  • Gemakkelijk schoonmaken: de barbecue is snel opgewarmd en koelt ook snel af. Na het barbecueën kun je bijna direct de barbecue schoonmaken; 
  • Gemakkelijk bakken, omdat je de temperatuur zelf kunt instellen. 


Nadelen van elektrische bbq 

Een elektrische barbecue kan handig zijn, maar kent ook wat nadelen. Zo is het van belang om de barbecue altijd droog te zetten. Wanneer je alleen maar een balkon hebt, betekent dit dat de barbecue binnen moet staan of in ieder geval waterdicht verpakt. Ook heb je altijd een stopcontact nodig voor je hem aan kunt zetten. Het snoer van een elektrische barbecue is niet altijd even lang, waardoor je een verlengkabel nodig hebt. 


Andere nadelen van de elektrische bbq

  • In tegenstelling tot de houtskool barbecue kan de elektrische barbecue lang niet zo heet worden. 
  • Geen lekkere rokerig smaak aan het eten. 
 

Voordelen houtskool bbq 

Bij de echte barbecue liefhebbers zien we de houtskool barbecue vaker aangestoken worden. Eenmaal brandend kan de houtskool barbecue hoge temperaturen tot zo’n 400 graden bereiken. Wanneer je kiest voor de kamado barbecue kun je de temperaturen tot de graad nauwkeurig bepalen. Van 70 graden voor het low- en slowcooking tot aan de top van 400 graden. Ook krijgt het eten de traditionele rokerige smaak. 


Andere voordelen van de houtskool bbq

  • Houtskool en briketten zijn niet duur in aanschaf;
  • De barbecue kan het gehele jaar buiten staan; 
  • De oorspronkelijk beleving van het barbecueën is sterker met een houtskool barbecue.  


Nadelen houtskool bbq 

Ondanks alle voordelen heeft ook de houtskool barbecue enkele zaken waar je rekening mee moet houden, zoals de opwarmtijd. In vergelijking met de elektrische barbecue doet de houtskool barbecue er langer over om op te warmen. Daarnaast moet je altijd zorgen voor houtskool of briketten voor je kunt barbecueën. 

Andere nadelen van de houtskool bbq

  • Met de houtskool barbecue moet je rekening houden met rookontwikkeling. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de omringende buren kan dit vervelend zijn. 
  • Je werkt met open vuur, waardoor extra voorzichtigheid geen overbodige luxe is. 


Kiezen voor de houtskool bbq of de elektrische bbq? 

Beide barbecues hebben zo verschillende voor- en nadelen. Wanneer je een keuze maakt tussen beide, raden we vooral aan om te kijken wat je het belangrijkst vindt. Ga je voor gemakkelijk eten bereiden? Of vind je de authentieke rooksmaak en beleving ook een belangrijke rol spelen? Als echte barbecueliefhebbers geven wij de voorkeur aan de houtskool barbecue. Met deze barbecue kun je net wat meer variëren en voelt een barbecueavond helemaal compleet!  

Benieuwd welke houtskool barbecue iets voor jou is? Bekijk ons volledige assortiment houtskool barbecues?
    09-05-2022 17:10

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, handige tips en acties? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Meer over ons