X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Ben je op zoek naar een traditionele barbecue met de authentieke rookbeleving? Dan is een kogelbarbecue een goede keuze. In ons assortiment vind je verschillende soorten en maten kogelbarbecues. Wij adviseren je graag welke kogelbarbecue voor jou geschikt is.
 
Bezig met laden...
-32%
Napoleon NK22K-LEG-2 Ø 57 CM
Napoleon NK22K-LEG-2 Ø 57 CM
€ 219,00 € 149,00

Prijs per stuk

Hoe werkt een kogelbarbecue?

De kogelbarbecue valt onder de houtskoolbarbecues. Dit betekent dat je naast de barbecue zelf houtskool moet kopen om het vlees te kunnen barbecuen. Een van de voordelen van grillen met houtskool is de echte authentieke rokerige smaak. Daarnaast kun je met de kogelbarbecue op veel hogere temperaturen het eten bereiden en heb je meer mogelijkheden tot het reguleren van de temperatuur. 

Houd er wel rekening mee dat je een houtskoolbarbecue niet direct gebruikt kunt gebruiken. Deze heeft tijd nodig om 'op temperatuur' te komen. Bovendien vraagt het schoonmaken van een houtskoolbarbecue de nodige tijd en energie. Al maken handige features, zoals uitschuifbare aslades, en het juiste schoonmaakgereedschap je het al een stuk makkelijker.

Kogelbarbecue aansteken 

Het aansteken van de kogelbarbecue vergt enige oefening, maar eenmaal brandend kun je lang genieten van je kogelbarbecue. Om te beginnen heb je het volgende nodig: de kogelbarbecue, houtskool en aanmaakblokjes

Houd rekening met de opwarmtijd van de barbecue voor het grillen officieel kan beginnen. Vervolgens haal je het rooster van de kogelbarbecue en leg je het houtskool in de barbecue. Voeg de aanmaakblokjes toe en branden maar! Laat de kogelbarbecue ongeveer 45 minuten opwarmen voor het barbecuefeest kan beginnen. 

Kogelbarbecue kopen 

Ben je van plan om een kogelbarbecue te kopen, dan ben je bij Barbecue XXL aan het juiste adres. We hebben voor ieder wat wils. Kies uit onze verschillende merken en formaten kogelbarbecues. Je kunt de kogelbarbecue in onze webshop bestellen, maar je kunt er ook voor kiezen om langs te komen in onze showroom. 

Bezoek onze showroom 

Naast onze webshop kun je ook terecht in onze showroom. Met onze jarenlange ervaring met kamado barbecues kunnen wij je helpen met al je vragen en advies geven welke kamado het beste bij jou past. Kom langs in onze showroom in Coevorden of neem telefonisch contact op om een afspraak te maken voor meer informatie.


Koningsdag geopend van 10-13 uur!!